Georgina Verbaan Biografie


Levensloop

Georgina Verbaan is geboren op 9 oktober 1979 in Den Haag als Georgina Carolina Verbaan. Ze heeft één jongere broer genaamd Oswin. Met haar 1.63 meter is ze niet zo groot, in tegenstelling tot de rollen die zij in haar carrière als actrice heeft gehad in vele populaire Nederlandse films en series.

Georgina wist al op jonge leeftijd wat ze later wilde gaan doen, en op haar elfde sloot ze zich aan bij musicalgroep Harlekijn in Zoetermeer. Een jaar later, in 1991, ging ze naar de Jeugdtheaterschool Rabarber in Den Haag. Georgina begon haar carrière als tv-actrice in 1996, toen ze auditie deed voor de rol als Kim Verduyn in de tv-serie Goede tijden, slechte tijden. Deze rol ging uiteindelijk naar Angela Schijf, maar in 1997 kreeg Georgina toch een rol in de serie als Hedwig Harmsen, die ze speelde tot en met 2000.

Georgina besloot zich de daaropvolgende jaren te focussen op haar zangcarrière. Dit bleek niet zo’n succes als ze had gehoopt, en uiteindelijk beëindigde Georgina haar carrière als zangeres in 2003. In dit jaar begon ook haar relatie met bekende Nederlander Jort Kelder, die tot 2008 zou duren.

Persoonlijke leven

In 2004 verscheen Georgina in een fotorapportage van twaalf pagina’s in de Nederlandse Playboy. Dit veroorzaakte enige ophef, omdat veel mensen vonden dat haar borsten ineens veel groter waren dan tevoren. Hierdoor ontstond er een discussie over een mogelijke borstvergroting die ze zou hebben ondergaan. Georgina reageerde op deze geruchten door röntgenfoto’s van haar borsten te laten maken, en deze te publiceren om aan te tonen dat haar borsten natuurlijk waren.

Later, in 2016, ging Georgina nogmaals uit de kleren voor het tijdschrift LINDA.man. In het bijbehorende interview liet Georgina weten dat ze destijds besloot voor de Playboy te poseren om financiële redenen, en dat ze er veel spijt van heeft gehad. Daarnaast was ze niet tevreden over de fotoshoot en had ze het totaal niet naar haar zin gehad.

Georgina is vegetariër en steekt dit niet onder stoelen of banken. Ze maakt regelmatig gebruik van haar bekendheid bij het voeren van acties tegen consumptie van vlees en de gevolgen hiervan. In 2006 en 2017 stond Georgina voor de Tweede Kamerverkiezingen op de kandidatenlijst van de Partij voor de Dieren als lijstduwster (respectievelijk plaats 26 en 49 in 2006 en 2017).

Nadat haar relatie met Jort Kelder eindigde in 2008, ging Georgina in 2009 een relatie aan met de Nederlandse trompettist Rob van de Wouw. In 2010 kregen Rob en de inmiddels 31-jarige Georgina een dochter, die ze Odilia Lilibet van de Wouw noemden. Hun relatie zou uiteindelijk eindigen in 2013. Verbaan woont nu in Amsterdam en is nog steeds actief als actrice en presentatrice.

Filmografie

JaarFilmtitelRol
1998Goede tijden, slechte tijden: De reünieHedwig Harmsen
1999EnigmaDash
2001Costa!Janet
2001Soul AssassinAnnemarie Stroo
2002Volle maanTreesje Waanwolf
2003AdrenalineFreya
2003Pista!Klaartje
2004Erik of het klein insectenboekMevrouw Mug
2004AmazonesReneetje
200406/05Birgit Maas
2005JoyrideChantal
2005LuluZita
2007Blind DateLieve vrouw
2008AlibiAndrea
2009OogverblindendKyra
2009KikkerdrilHeleen
2010GangsterboysCarlita Boonstra
2010FlyskVrouw
2011MidzomernachtMeike
2011LotusElsa
2012SwchwrmKoningin
2012De marathonAnita
2012Alles is familieLeonie
2013Frits & FrankyBirgit
2013Nooit te oudMarleen Blok
2013MannenhartenSusanne
2014HartenstraatMara
2015De surpriseAnne
2015Jack bestelt een broertjeLea
2016Brasserie ValentijnValentijn
2016HartenstrijdMara

Tv-series

JaarTitel tv-serieRol
1997-2000Goede tijden, slechte tijdenHedwig Harmsen
1997Kees & CoSandra
1997Pittige tijdenHedwig Harmsen
1999HertenkampAnne Claire
2001Dok 12Rayna Pascal
2001Toen was geluk heel gewoonVriendin van Adri
2001Costa!Janet
2001SinterklaasjournaalNietespiet
2002Trauma 24/7Moeder
2005MedeaVanessa
2005Costa!Janet
2006Rauw!Kiki
2006SinterklaasjournaalMevrouw
2006-2007't Schaep met de 5 pootenLena Braams
2007LotteMinnie Groeneveld
2009't Vrije SchaepLena Braams
2009Floor FaberFloor Faber
2010De TV KantineSweety Darling
2010-2011't Spaanse SchaepLena Braams
2011Van God LosTilly
2011-2012Mixed UpTouba Blauwboer
2012De Meisjes van ThijsAnnika
2013't Schaep in MokumLena Braams
2013Verliefd op IbizaStella
2015't Schaep AhoyLena Braams
2016Alleen op de wereldTiny Driscoll
2016La FamigliaSimone
2017-hedenKlemKitty van Mook
2017SuspectsSofie Teurlings

Prijzen

2007 – Beeld en Geluid Award – Fictie, Beste Actrice, ‘t Schaep met de 5 pooten (2006)
2010 – Gouden Film – Gangsterboys (2010)
2013 – Gouden Kalf – Beste Vrouwelijke Bijrol, De Marathon (2012)
2015 – Gouden Kalf – Beste Actrice, De Surprise (2015)

Nominaties

2002 – Filmsterrenverkiezing – Favoriete Vrouwelijke Actrice
2011 – Beeld en Geluid Award – Fictie, Beste Actrice, Van God Los (2011)
2015 – Rembrandt Award – Beste Nederlandse Actrice, Hartenstraat (2014)