De beste nieuwe Nederlandse films in 2017

De Nederlandse filmindustrie zit nooit stil en daardoor verschijnen er ieder jaar weer nieuwe films. In deze tekst zullen we de beste nieuwe Nederlandse films in het jaar 2017 met je bespreken. Deze films kunnen volledig nieuw zijn en dus voor het eerst in de bioscoop te zien zijn geweest in 2017. Maar het kunnen ook films zijn die in het jaar 2017 voor het grote publiek beschikbaar kwamen doordat ze op DVD of Netflix zijn verschenen in het jaar 2017.

Verdwijnen

Deze film heeft niet alleen een Nederlandse maar ook een Noorse achtergrond. Verdwijnen is geregisseerd door Boudewijn Koole maar er spelen behalve Nederlandse ook een aantal Noorse acteurs in mee. De film gaat over Roos die ieder jaar haar moeder in Noorwegen bezoekt. Dit jaar moet Roos haar moeder echter slecht nieuws brengen en dit blijk erg lastig te zijn.

Wolf

Wolf is een Nederlandse film uit het jaar 2013 die is geregisseerd door Jim Taihuttu. De film gaat over de kickbokser Majid die in de problemen raakt door zijn gedrag buiten de ring. Uiteindelijk komt hij hierdoor steeds meer op het verkeerde pad terecht.

Matterhorn

Dramatische maar soms ook komische film over het leven van Fred. Fred is na dat zijn vrouw is overleden alleen achtergebleven in een klein dorp. Uiteindelijk komt hij in contact met zwerver Theo waardoor zijn leven weer wat kleur krijgt. Uiteindelijk neemt Fred, de zwerver Theo in huis, hetgeen hem op grote kritiek vanuit het dorp komt te staan.

Nena

Nena is een Nederlandse film met een Duitse achtergrond en is geregisseerd dor Saskia Diesing. De film gaat over een jong Duits meisje dat Nena heet en speelt zich af in de jaren rondom de val van de muur. De film gaat verder met name over de eerste liefde van Nena en de uitzichtloze situatie van haar vader.

Borgman

Deze door Alex van Warmerdam geregisseerde thriller is zeker het kijken waard. De film gaat over Camiel Borgman die zijn intrek neemt in een nieuw huis in een mooie villawijk. Wanneer Borgman in de wijk komt te wonen vinden er plotseling allerlei mysterieuze gebeurtenissen plaats. Camiel Borgman dringt een afgelegen villa en zo ontstaat een spannend en mysterieus verhaal.

Supernova

Supernova is een Nederlandse dramafilm die door Tamar van den Dop is geregisseerd en 90 minuten duurt. De film gaat over het jonge meisje Meis die op zoek is naar zichzelf. Met name de zoektocht naar haar seksuele identiteit en de dromen die ze na wil jagen staan centraal. Ook het leven van de ouders en oma van Meis die bij haar in huis wonen, komt uitgebreid aan bod.

Dunkirk

De film Dunkirk heft Nederlandse invloeden maar is het werk van de Engels-Amerikaanse regisseur Christopher Nolan. Deze regisseur was ook verantwoordelijk voor onder andere Batman en Inception. De film gaat over de beroemde slag bij Duinkerken in de Tweede Wereldoorlog. Tijdens deze slag werden er grote hoeveelheden Franse, Belgische en Engelse soldaten op het strand en in de haven van Duinkerken ingesloten.

Kill Switch

Kill Switch is een sciencefiction film die is geregisseerd door Tim Smit. De film duurt 91 minuten en is door Nederlandse, Duitse en Amerikaanse acteurs gespeeld. De film gaat over experimenteren met onbeperkte energie. Een aantal van de experimenten die gebruikmaken van andere universums mislukken. Hierdoor moeten hoofdpersonen vechten tegen onder andere drones om de wereld te redden.

Boys

Een relatief oude film uit 1991 die nu overal beschikbaar is, is Boys. Deze film gaat over twee vrienden die in het werkende leven terechtkomen. Peter is 25 jaar, net verlaten door zijn vriendin, en werkt bij een reclamebureau. Zijn goede vriend Tom is 24 jaar en werkt op het secretariaat van een deurwaarder. Tom ziet het als plicht om Peter te steunen in deze moeilijke tijd en zo bloeit hun vriendschap weer volledig op.

Hunter Street

Het is weliswaar geen film maar de serie Hunter Street mocht zeker niet in deze lijst ontbreken. Deze serie ging in Maart 2017 in première op Nickelodeon en is sindsdien enorm populair bij een groot publiek. De serie gaat over vijf geadopteerde kinderen in Amsterdam die op zoek gaan naar hun natuurlijke ouders.

Ron Goossens

De komedie Ron Goossens, Low Budget stuntman, is geregisseerd door Steffen Haars en Flip van der Kuil. Deze regisseurs en acteur Tim Haars zul je kunnen kennen van de populaire serie en film New Kids. De film Ron Goossens, Low budget stuntman, gaat zoals je wel kunt raden over de stuntman Ron Goossens. Deze stuntman verongelukt bijna tijdens een domme dronken actie. Nadat een van zijn beste vrienden Peter het filmpje van de dronken stunt online ziet wordt hij populair. Mensen willen Ron inzetten als stuntman maar hij ziet dit zelf niet zitten totdat hij erachter komt dat zijn vrouw regelmatig vreemd gaat. Om haar terug te winnen probeert hij toch een carrière als stuntman van de grond te krijgen.

De 12 van Oldenheim

De 12 van Oldenheim is een serie en dus geen film. In de serie draait alles om het kleine dorp Oldenheim waar alle dorpsbewoners elkaar strak in de gaten houden. Vele families wonen al generaties lang in het dorp en weten dus alles van elkaar. Op een dag verdwijnt er een jong meisje uit het dorp en wordt een grootschalige zoekactie opgezet. De zoekactie heeft geen succes en in de tijd daarna verdwijnen er steeds meer mensen in Oldenheim.

Stom: Letters van Vuur Q

Storm: Letters van Vuur Q is een historische film die ongeveer 105 minuten duurt. De regisseur is Dennis Bots en de film is in het jaar 2017 verschenen. Storm: Letters van Vuur Q gaat over het beging van de reformatie in de zestiende eeuw. De reformatie was de scheiding tussen de protestanten en de katholieken in de kerk. In de film wordt er vooral over Antwerpen verhaald en de ontwikkelingen die in die stad plaatsvonden. Het gaat over de opkomst van de boekdrukkunst en het vervolgen van ketters. Deze ontwikkelingen worden vanuit het perspectief van twee jonge tieners gevolgd.